Ingrediënten:
– 1 kleine pompoen (ongeveer 1 kg)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 liter groentebouillon
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: een snufje kerriepoeder voor extra smaak
– Optioneel: 200 ml kokosmelk
– Optioneel: pompoenpitten
– Optioneel: plakjes rookworst
Bereidingswijze:
1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Snijd ook de ui en knoflook fijn.
2. Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
3. Voeg de pompoen toe: Doe de pompoenblokjes erbij en bak ze een paar minuten mee.
4. Kook de soep: Voeg de groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten koken, of tot de pompoen zacht is.
5. Pureer de soep: Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg eventueel kokosmelk toe voor een romige smaak.
6. Breng op smaak: Voeg ze eventueel zout, peper, en wat kerriepoeder toe naar smaak.
Serveer de soep en garneer eventueel met een beetje pompoenpitten of een scheutje kokosmelk.
Recente reacties